Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegeri locale-2019: Anunț important al Poliției pentru 20 octombrie

© Sputnik / Vadim RusuPolițiști și salvatori in centrul Capitalei
Polițiști și salvatori in centrul Capitalei - Sputnik Moldova
Abonare
Mii de polițiști vor asigura ordinea și securitatea publică în ziua alegerilor locale generale și parlamentare noi, organizate duminică, 20 octombrie.

CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Aproape cinci mii de polițiști vor fi la datorie în ziua alegerilor pentru a asigura securitatea și ordinea publică. Despre aceasta a anunțat șeful adjunct al Direcției Generale Securitate Publică a IGP, Veaceslav Balan, în cadrul unui briefing de presă.

Buletin de vot - Sputnik Moldova
Alegeri locale 2019: Dreptul alegătorului care nu este în stare să completeze buletinul

„În ziua alegerilor, la asigurarea și menținerea ordinii publice vor fi implicați 4789 de angajați ai MAI, dintre care: 4400 polițiști și 380 funcționari cu statut special din cadrul MAI. La Consiliile Electorale de Circumscripție vor fi 3877 de angajați, care vor asigura ordinea și securitatea publică, încălcările vor fi documentate de 257 de salariați, iar monitorizarea va fi efectuată de 285 de polițiști”, a spus Veaceslav Balan.

Totodată, sunt create grupurile operative de urmărire penală, grupurile de intervenție 112 și echipaje de fluidizare a traficului rutier. În acest proces va fi antrenat Inspectoratul General de Carabinieri, care va asigura paza și rezerva, în caz de escaladare a situației.

Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Alegeri 2019: drepturile și obligațiile alegătorului

Balan a mai spus că în săptămâna curentă au fot efectuate inspectări la toate secțiile de vot de pe teritoriul Republicii Moldova. În urma verificărilor au fost constatate mai multe nereguli.

„În unele secții lipseau safeurile, altele nu erau conectate la electricitate, telefonie sau sisteme anti incendiare. În context au fost înaintate 1127 de sesizări, iar la ziua de astăzi majoritatea lacunelor au fost înlăturate”, a precizat Veaceslav Balan.

Totodată, ieri și astăzi are loc transportarea buletinelor de vot de la tipografii către secțiile de vot raionale. Paza și escortarea buletinelor este de asemenea asigurată de polițiști. Până la această ora nu au fost descoperite incidente în procesul de transportare a buletinelor de vot.

Fluxul de știri
0