Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputații moldoveni fac schimb de experiență electorală cu colegii din CSI

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
O delegație parlamentară din Moldova efectuează schimb de experiență electorală pe platforma Adunării Interparlamentare a CSI.

CHIȘINĂU, 17 oct – Sputnik. O delegație a Parlamentului Republicii Moldova participă la Conferința Internațională a Adunării Interparlamentare a CSI “Institutul alegerilor - mecanism pentru legitimarea autorităților publice”. Conferința are drept scop efectuarea schimbului de informații și de experiență în domeniul asigurării legislative a desfășurării scrutinelor și plebiscitelor în spațiul CSI, dezvoltării culturii electorale, consolidării responsabilității civice și interesului cetățenilor față de procesele de instituire a organelor administrației publice.

Валюта разных стран - Sputnik Moldova
Politică
Raportul comisiei de anchetă: Din bănci s-a furat mai mult de un miliard de dolari

Evenimentul se desfășoară în zilele de 17-18 octombrie, la Minsk, și este organizat de Adunarea Interparlamentară a statelor membre ale CSI, Comitetul Executiv al CSI și Comisia centrală a Republicii Belarus pentru alegeri și desfășurarea referendumurilor republicane.

Din delegația Legislativului Moldovei fac parte Eduard Smirnov, membru al Comisiei mediu și dezvoltare regională, Ala Ursu-Antoci, șefa Cabinetului președintelui fracțiunii PSRM în Parlament.

Delegația va participa la toate cele patru ședințe plenare: ”Construcția constituțională și legitimarea autorităților publice”; ”Experiența internațională și chestiuni privind legitimarea autorităților publice în procesul alegerilor/referendumurilor”; ”Monitorizarea alegerilor - institut al legitimării autorităților publice”; ”Alegerile în Adunarea Națională a Republicii Belarus. Legislație și practică”.

În încheierea reuniuni, participanții la forum vor vizita expoziția de la Casa Guvernului dedicată activității Camerei reprezentanților Adunării Naționale a Republicii Belarus.

Fluxul de știri
0