Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se va întâmpla duminică în toate secțiile de vot: Decizia CEC

© Sputnik / Miroslav RotariCEC
CEC - Sputnik Moldova
Abonare
La alegerile din 20 octombrie va fi asigurată securizarea și transparența procesului de votare. Iată ce măsură a gândit Comisia Electorală Centrală.

CHIȘINĂU, 17 oct – Sputnik. Și în cadrul alegerilor de duminică, 20 octombrie, în toate secțiile de vot va funcționa Sistemul de înregistrare video.

Comisia Electorală Centrală, informează că dimineața, sistemul va fi deschis până la intrarea în secția de vot a primului alegător.

ЦИК  - Sputnik Moldova
Societate
Dreptul pe care-l au concurenții electorali până în seara de 19 septembrie: Anunțul CEC

Astfel, vor fi înregistrate operațiunile electorale premergătoare deschiderii secției de vot, adică sigilarea urnelor de vot, verificarea existenței listelor electorale, buletinelor de vot, ștampilelor.

Sistemul va fi repornit după închiderea secțiilor de vot, pentru a putea înregistra procesul numărării și totalizării voturilor, după care va fi închis.

„Comisia Electorală Centrală reiterează că montarea camerelor video în secțiile de votare nu va compromite secretul votului. Imaginile nu vor fi transmise online, ci stocate pe un dispozitiv aparte, exclusiv în cazul unor eventuale litigii electorale, acestea vor putea fi utilizate în calitate de dovezi pentru examinarea și soluționarea lor”, este precizat în comunicatul Comisiei.

CEC precizează că sistemul nu va fi utilizat în cadrul votării cu urna mobilă și al votării la locul aflării alegătorului.

Fluxul de știri
0