Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Voronin despre candidații la funcția de primar al Capitalei: Sărăcie și nevoie

© Sputnik / OsmatescoVladimir Voronin
Vladimir Voronin - Sputnik Moldova
Abonare
Despre soarta orașului Chișinăul, dar și cum ar putea dezvolta orașul unul din cei 17 candidați la funcția de primar general al municipiului s-a discutat în studioul Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 17 oct – Sputnik. Chișinăul nu este o capitală, este un sat mare în care locuiește peste un milion de oameni, lăsat în voia sorții. Declarația a fost făcută de fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii „Atitudini”, în studioul Sputnik Moldova.

Vladimir Voronin   - Sputnik Moldova
Voronin spune lucrurilor pe nume: Cât de independentă este astăzi Moldova

Voronin spune că este absolut dezamăgit de cum au fost și sunt administrate lucrurile în orașul Chișinău, în toate domeniile.

„Nu-mi pot imagina ce va fi peste un an de zile la capitolul transport. Era cât pe ce să întârzii la emisiune. Dacă înainte se formau ambuteiaje dimineața, când oamenii se îndreptau spre serviciu și seara când mergeau spre casă, acum trafic intens se atestă întreaga zi”, a declarat Vladimir Voronin.

Fostul președinte spune că în ultimii zece ani nimeni nu s-a ocupat de dezvoltarea Chișinăului, ci de interesele personale.

Vladimir Voronin - Sputnik Moldova
Voronin despre noii miniștri: I-au pus ca pe arpagic și așteaptă să crească ceapa

Mai mult, la întâlnirile cu alegătorii, acesta îi îndeamnă pe cetățeni să nu voteze pentru primar, ci doar pentru consilierii municipali.

„Să conducă orașul Consiliul Municipal Chișinău. Și dacă din rândul consilierilor se va evidenția o persoană cu capacități de administrare a orașului, să se recurgă la alegeri repetate. Legislația legată de activitatea Capitalei este imperfectă și nu corespunde cerințelor locuitorilor orașului, dar nici sarcinilor de dezvoltare a urbei. În legea privind statutul municipiului Chișinău trebuie schimbată sintagma de primar general în primar neales, dar confirmat de Consiliul Municipal. Atunci va fi ales în această funcție un om care va executa deciziile Consiliului”, a mai spus Vladimir Voronin.

Vladimir Voronin, în studioul ”Sputnik Moldova” - Video>>>

Întrebat de ce părere are despre candidații la funcția de primar general al Chișinăului, Vladimir Voronin a răspuns:

„Sărăcie, nevoie și demagogie. Nimic concret, doar promisiuni. Oamenii așteaptă însă fapte concrete.”

Invitatul „Atitudini” i-a îndemnat pe candidații la funcția de primar general al Chișinăului să meargă în suburbii și să ia exemplu de cum corect se administrează o localitate.

Fluxul de știri
0