Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Scandal la Aeroportul Chișinău: Specialiștii din cadrul APCSP au venit cu o reacție

© Sputnik / Miroslav RotariNicolae Olărașu
Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova
Abonare
Recent, pasagerii aeronavei companiei "Fly-One" au fost impuși să plătească suplimentar câte 20 de euro pentru check-in la aeroport. Specialiștii din cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței au venit cu o reacție în urma acestui caz.
Scandal la Aeroportul Chișinău: Specialiștii din cadrul APCSP au venit cu o reacție

Pe 15 octombrie curent, pasagerii cursei Chișinău-Parma au fost nevoiți să achite câte 20 de euro pentru check-in chiar la Aeroportul Interațional Chișinău. Aceștia au fost impuși să plătească suplimentar, întrucât pe parcursul zilei anterioare, sistemul electronic nu a funcționat, respectiv, pasagerii nu și-au putut rezerva locurile în prealabil. Mai mult, taxa pentru check-in a fost dublă, fapt despre care nu au fost informți din timp pasagerii.

"Cu 24 de ore înaintea zborului, consumatorul are posibilitatea să facă check-inul în mod electronic gratuit. Din declarațiile făcute de reprezentanții companiei, aceștia au trecut la un alt sistem electronic, ceea ce a creat disfuncționalități și, prin urmare, consumatorii nu au avut posibilitatea de a beneficia de efectuarea check-inului gratuit. În asemenea caz, consumatorul nu a avut altă opțiune decât să achite această taxă", a declarat pentru Sputnik Moldova, reprezentantul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței Nicolae Olărașu.

În această situație, potrivit lui Olărașu, consumatorii sunt în drept să solicite de la compania cu care a fost efectuat zborul restituirea taxei achitate pentru efectuarea check-inului în aeroport.

"Pentru acesta va fi nevoie ca pasagerii cursei să expedieze o reclamație companiei Fly-One. În caz de refuz, trebuie să contactați Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței. La moment, nu avem nici o plângere", a precizat Olărașu.

Anterior, reprezentanții Fly-One au declarat că toate costurile suportate pentru realizarea check-inului la aeroport le vor fi compensate pasagerilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0