Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Spania, proteste violente: Avertisment pentru moldovenii care se află în zonă

© Pixabay / jarmolukSpania - Barcelona
Spania - Barcelona - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii care se află, tranzitează sau vor să călătorească în Spania sunt atenționați cu privire la posibilitatea izbucnirii unor proteste violențe la Barcelona.

CHIȘINĂU, 15 oct - Sputnik. În Spania ar putea avea loc proteste care să afecteze circulația aeriană, rutieră și feroviară, atât în zona Barcelonei, cât și în zonele adiacente.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Barcelona, Regatul Spaniei, despre posibile manifestări populare ce pot cauza perturbări ale circulației aeriene, rutiere și feroviare, atât în zona metropolitană a Barcelonei, cât și în regiunea din vecinătate.

MAEIE le recomandă cetățenilor Republicii Moldova să evite zonele unde au loc manifestările și să se informeze în prealabil asupra eventualelor perturbări ale traficului rutier din regiune. Totodată informații suplimentare pot fi găsite pe site-urile oficiale ale companiilor feroviare și aeriene cu care cetățenii moldoveni intenționează să călătorească.
Desarticulada una organización delictiva que explotaba laboralmente a víctimas captadas en Rumanía y Moldavia - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cetățeni moldoveni ținuți captivi în Spania: Istoria care a zguduit o lume întreagă

Cetăţenii Republicii Moldova pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei Republicii Moldova la Madrid: +34 91 828 79 89. De asemenea, cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Ambasadei Republicii Moldova la Madrid: +34 664 598 545.

Amintim că mii de separatiști catalani furioși au ieșit ieri pe străzi și au încercat să blocheze aeroportul din Barcelona, după condamnarea a nouă dintre liderii lor la pedepse cu până la 13 ani închisoare pentru rolul pe care l-au avut în tentativa de declarare a independenței Cataloniei, din 2017.

Ei au fost găsiți vinovați pentru răzvrătire, după ce în septembrie 2017 au organizat un referendum pentru independență.

Potrivit unui bilanț al cotidianului El País, cel puțin 78 de persoane au fost rănite luni în urma violențelor izbucnite pe străzile din Barcelona. Cele mai mari probleme se înregistrează la aeroportul El Prat.

Și traficul feroviar a fost afectat de manifestațiile violente de la Barcelona - 50 de curse fiind anulate.

Fluxul de știri
0