Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza meteo: Două zile de vară în mijloc de toamnă – Dar iată ce urmează

© Sputnik / OsmatescoРеспубликанский стадион в Кишиневе
Республиканский стадион в Кишиневе  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vreme neobișnuit de caldă în Republica Moldova, mai ales astăzi și mâine, când mercurul în termometre va urca până la gradația de +25 de grade Celsius.

CHIȘINĂU, 15 oct – Sputnik. Săptămâna aceasta nu vom avea parte de ploi, ci doar de zile însorite, vreme neobișnuit de generoasă pentru acest mijloc de octombrie.

Ion Șalaru - Sputnik Moldova
Avem suficiente rezerve de apă potabilă în Moldova? Avertismentul specialiștilor

Și asta pentru că minimele nu vor coborî mai jos de +6 grade Celsius pe timp de noapte, iar maximele vor ajunge ziua la +25 de grade Celsius.

Așa cum am spus, astăzi vremea va fi foarte frumoasă: de toamnă caldă, însorită și prietenoasă. Maximele vor fi la nord de +20.. +21 de grade Celsius, la centru de +22 .. +23 de grade Celsius și ce +24.. +25 de grade Celsius.

Astăzi și mâine vom avea presiune atmosferică ridicată, ca în celelalte zile ale săptămânii aceasta să fie normală.  

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de StatPrognoza meteo pentru 15 octombrie 2019
Prognoza meteo: Două zile de vară în mijloc de toamnă – Dar iată ce urmează - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru 15 octombrie 2019

Pentru comparație vom menționa că din anul 1886 (anul din care este monitorizată temperatura aerului pe teritoriul actualei Republici Moldova) până în prezent, cea mai joasă temperatură a fost înregistrată în ziua 15 octombrie în anul 1898 când specialiștii au constatat că această a coborât până la -7 grade Celsius. Dar cea mai ridicată temperatură înregistrată în ziua de 15 octombrie a fost în anul 1993, când termometrele au indicat +29,5 grade Celsius.

Fluxul de știri
0