Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sărbătoare mare în Capitală: Iată cum este sărbătorit Hramul Orașului Chișinău – Video

Abonare
Sărbătoare de zile mari: Locuitorii şi oaspeții Capitalei sărbătoresc astăzi Hramul Orașului. Oamenii participă în centrul Chișinăului la un program amplu de activități cultural-artistice.

Voie bună în centrul Capitalei. Mii de oameni s-au adunat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), acolo unde sunt marcați 583 de ani de la prima atestare documentară a orașului.

Oamenii se plimbă prin centrul Chișinăului, vizitând expozițiile de artizanat și floristică, de carte, pictură, grafică și participă la programe de divertisment, organizate de secțiile cultură, tineret și sport ale preturilor de sector.

De la ora 18:00 este organizat spectacolul tematic "CHIȘINĂU, ORAȘUL MEU", cu participarea interpreților: Iurie Sadovnic, Ana Cernicova, Silvia Grigore, Geta Burlacu, formația „BRIO SONORES", Cornelia Ștefăneț, Corina Țepeș și Costi Burlacu, Marin Gheras, acompaniați de Philharmonic Proactiv Orchestra, dirijor - Mihai Agafița.

Mai târziu chișinăuienii și oaspeții Capitalei vor fi savura evoluția de excepție a orchestrei municipale de muzică populară condusă de frații Vasile și Vitalie Advahov, cu participarea interpreților: Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, Nicolae Glib, Maria Iliuț, Adriana Ochișanu, Vali Boghean, Doina Sulac, Igor Cuciuc, Cristina Ceauș, Lucia Bejenari, Tatiana Martin, Olesea Olteanu, Olivia Cheptea, Iulian Corochi, Cristi Tractor, Ansamblul etnofolcloric "PLĂIEȘII".

Invitații speciali ai sărbătorii sunt: ANDRA, FUEGO și fanfara „"CIOCÂRLIA", din România.

Sărăbătoarea va culmina cu un show de focuri de artificii "Te salut, Chișinău".

Fluxul de știri
0