Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procurarea unui automobil: Drepturile consumatorilor în perioada de garanție

© Sputnik / Miroslav RotariNicolae Olărașu
Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova
Abonare
Mașinile nu mai sunt un lux, ci au devenit o necesitate pentru locuitorii Capitalei. Iată ce drepturi au consumatorii atunci când își procură un automobil.
Procurarea unui automobil: Drepturile consumatorilor în perioada de garanție

Dacă te-ai decis să-ţi cumperi o mașină sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont pentru a fi cât mai sigur că nu ești păcălit.

Reprezentantul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței Nicolae Olărașu spune că unii cumpărători moldoveni nu-și cunosc pe deplin drepturile și pot fi ușor duși în eroare.

Un lucru important pe care trebuie să-l știe consumatorii sunt drepturile pe care le au în perioada de garanție după procurarea automobilului.

"Legea prevede că termenul legal este de minimum doi ani de zile. Prin urmare, chiar dacă limita de kilometraj survine mai repede de această perioadă, oricum consumatorii sunt protejați în termen de doi ani", a explicat Olărașu.

Totodată, Olărașu s-a referit și la prețul automobilului. Adesea potențialii cumpărături sunt duși în eroare prin afișarea prețului în euro.

"Legea prevede că prețul se afișează în valuta națională (lei moldovenești) și nu în valută străină precum se obișnuiește", a precizat el.

Mai multe informații despre acest subiect aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0