Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Hramul Orașului: Ce se întâmplă în centrul Chișinăului

Abonare
În Centrul Capitalei a fost inaugurat programul oficial al Hramului. Vreme însorită la această oră în Chișinău, iar maximele termice vor urca până la 23 de grade Celsius la orele amiezii. Troleibuzele ocolesc Piața Marii Adunări Naționale.

CHIȘINĂU, 14 oct – Sputnik. La orele 10:30, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, a fost dat startul programului oficial al sărbătorii „Hramul orașului Chișinău”, coordonat de autoritățile municipale.

кафедральный собор - Sputnik Moldova
Acoperământul Maicii Domnului sau Hramul Chișinăului: Istorie și semnificație

Pe aleile din fața catedralei au fost amenajate expoziții de artizanat și floristică, de carte, pictură și grafică.

În Piața Marii Adunări Naționale se află scena principală pe care vor evolua artiștii.

Sărbătoarea Hramului a început la Chișinău printr-o depunere de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, la ora 08:00, organizată de Primăria municipiului. Au participat reprezentanți ai subdiviziunilor Primăriei, consiliului municipal și preturilor de sector.

În Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din centrul orașului a fost oficiată, de la 08:30, Liturghia de sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului.

După Liturghie, un sobor de preoți le-au adus cântări de laudă lui Dumnezeu și Maicii Domnului în scuarul catedralei, printr-un „Te-Deum Laudamus”.

Programele de divertisment organizate de secțiile cultură, tineret și sport ale preturilor de sector au demarat pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt de la orele 11:30.

Clopotnița din Chișinău - Sputnik Moldova
Acoperământul Maicii Domnului: Cum a devenit 14 octombrie Hramul Chișinăului

Programul complet al manifestărilor de Hramul Chișinăului poate fi văzut pe site-ul Sputnik.  

În Chișinău erau 12,5 grade Celsius la ora 11:00, dar pentru orele amiezii sunt prevăzute maxime de 21..23 de grade. Va fi o zi însorită, cu cer parțial acoperit de nori, iar vântul va sufla cu o viteză de 2-7 metri.

Troleibuzele nr. 1, 5, 8 și 22 ocolesc astăzi PMAN și circulă pe strada București - iată cum va circula transportul în Chișinău astăzi, de Hramul Orașului.  

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, le-au adresat felicitări locuitorilor Chișinăului. De asemenea, șeful statului i-a felicitat pe toți creștinii ortodocși moldoveni care sărbătoresc pe 14 octombrie Acoperământul Maicii Domnului și hramul localităților lor.

Fluxul de știri
0