Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Festivalul „Toamna Cartofilor” are loc într-un sat de la poalele Codrilor – Video, Foto

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaОвощи
Овощи - Sputnik Moldova
Abonare
Un festival al cartofilor este organizat duminică, 13 octombrie, pentru al doilea an consecutiv, în satul Râșcova, din raionul Criuleni. Râșcova este o localitate de la poalele Codrilor, situată la 25 de kilometri de Chișinău și cunoscută ca „Vatra Cartofarilor”.

CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Festivalul „Toamna Cartofilor” va avea loc între astăzi, între orele 13:00 și 18:00, în satul Râșcova, din raionul Criuleni. 

Organizatorii festivalului și-au propus să pună în valoare frumusețea satului Râșcova și, totodată, să popularizeze cartoful, un produs local cu tradiție.

Vizitatorii vor putea alege dintre 20 de soiuri de cartofi cultivați de fermierii din sat. De generații, localnicii din Râșcova cultivă cartofi, soiuri locale și aduse din alte țări.

Cartofi, cu... ridicata - Sputnik Moldova
Societate
Cartofi moldovenești pentru iarnă: Festivalul la care poți face provizii – Video

Prețul cartofilor cultivați ecologic va fi de 20 de lei kg, iar cei crescuți convențional vor fi mai ieftini, a precizat pentru Sputnik Moldova Clara Abdullah (EcoVisio), implicată în organizarea evenimentului.

Pe lângă mâncăruri din cartofi și alte produse de sezon, festivalul de la Râșcova va avea un program tematic pentru copii, cântece și dansuri populare, concursuri cu premii și alte distracții pentru toată familia.

Organizatorii evenimentului asigură transport tur-retur. Plecarea va fi organizată din strada Alexei Mateevici, 60 (parcarea USM), între 11:30 si 13:30. Retur - între orele 17:15 si 18:45. Doritorii sunt rugați să se înregistreze prin completarea unui formular.

Fluxul de știri
0