Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Festivalul vinului în Transnistria: Premieră pentru regiune

© Sputnik / Miroslav RotariДень вина в Кишиневе
День вина в Кишиневе  - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru prima dată, un eveniment de amploare dedicat vinului are loc la Bender, pe teritoriul complexului istoric Cetatea Tighina. Sărbătoarea va începe astăzi la ora 14:00 și va dura până la 20:00.

CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Un festival al vinului și strugurelui va fi organizat astăzi la Bender (Cetatea Tighina). Un astfel de eveniment este o premieră pentru regiune, întrucât va avea loc pe teritoriul uneia dintre principalele atracții turistice și astfel va căpăta amploare. Anterior astfel de evenimente se organizau pe teritoriile întreprinderilor vinicole.

Cartofi, cu... ridicata - Sputnik Moldova
Societate
Cartofi moldovenești pentru iarnă: Festivalul la care poți face provizii – Video

„Programul festivalului este foarte divers - de la spectacole ale grupurilor populare la degustare de vinuri, prezentate atât de vinificatorii individuali, cât și de cei mai mari producători de vin din Transnistria”, a declarat pentru Sputnik Moldova, directorul complexului istoric, Aleksandr Iaskov (Александр Яськов).

Pe lângă degustarea de vin și struguri, va avea loc o competiție a celor mai buni producători de vinuri de casă, trageri la sorți și master class-uri. Vizitatorii vor putea savura și din bucătăria națională, precum și să cumpere tot ceea ce este necesar pentru producerea vinului și cultivarea strugurilor. Tonul sărbătorii va fi dat de un concert cu participarea colectivelor artistice din Transnistria.

Festivalul Etniilor: Peste 55 de organizații etnoculturale au participat la eveniment>>>

Printre vizitatorii festivalului vinului vor fi și participanții la Forumul Economic Internațional de Investiții, care va avea loc mâine la Tiraspol, principalul oraș al regiunii. Festivalul vinului și viticulturii este inclus în programul forumului.

Sărbătoarea va începe la ora 14:00 și va dura până la 20:00.

Fluxul de știri
0