Centru pentru femei în criză de sarcină: Proiect al Bisericii Ortodoxe Ruse - detalii

© Photo : Basilica.roCentru pentru femei în criză de sarcină, Kaliningrad, Rusia
Centru pentru femei în criză de sarcină, Kaliningrad, Rusia - Sputnik Moldova
Abonare
Biserica Tuturor Sfinților din Kaliningrad a inaugurat de curând un centru pentru femeile gravide și mamele aflate în situații de criză.

CHIȘINĂU, 11 oct - Sputnik. Timp de opt ani, Biserica Ortodoxă Rusă a înființat 66 de centre pentru femeile gravide și mamele aflate în situații de criză, informează Basilica.ro.

Взрыв - Sputnik Moldova
Părintele Calistrat, despre avort, căsnicie și vina pe care o poartă bărbații

Departamentul Sinodal pentru Filantropie din regiunea Kaliningrad a finanțat adăpostul centrului cu scopul de a determina cât mai multe femei să aleagă viața în locul avortului.  Au fost organizate 2 concursuri de proiecte, în 2016 și 2018, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Kirill, Patriarhul Moscovei.

Practic, Centrul de ajutor umanitar „Mama și copilul” funcționează de mai bine de un an, însă datorită necesităților apărute a fost realizat și un adăpost pentru cazarea temporară a beneficiarilor. Centrul are capacitatea de opt locuri și adăpostește deja o familie cu patru copii.

”Avem, de exemplu, sub supraveghere permanentă o femeie care venea adesea și primea ajutoare pentru ea și copii. La un moment dat, pur și simplu această femeie nu a mai avut unde locui cu cei patru copii”, spune Protoiereul Gheorghi Matveev, Directorul Departmentului Social al Eparhiei Cerniahov.
PS Ioan Moșneguțu, Episcop de Soroca  - Sputnik Moldova
Ce spune Biserica Ortodoxă din Moldova despre avort?

Femeile și familiile pot rămâne la centru împreună cu copiii pentru o perioadă cuprinsă între una și trei luni, timp în care juristul și asistentul social le ajută să-și găsească o casă, să-și rezolve problemele legate de acte sau să-și găsească de lucru. Totodată, femeile care doresc, pot primi asistență din partea preoților bisericii.

Alți 170 de beneficiari, în principal femei aflate în criză de sarcină sau în alte situații de criză, vizitează cu regularitate centrul și apelează la serviciile de consiliere psihologică și juridică și la cele de asistență socială. Ele primesc și ajutoare materiale: hrană pentru copii, haine și produse de igienă.

Fluxul de știri
0