Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Spaima prin care a trecut aseară o familie: Amenințați cu pistolul și cuțitul

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Timp de două ore, doi soți în etate dintr-un sat au fost amenințați cu un pistol de un individ care le cerea bani. Infractorul a găsit în casă aproape două mii de lei, după care a plecat. Poliția a reținut un bănuit, dar acesta nu-și recunoaște vina.

CHIȘINĂU, 11 oct – Sputnik. Doi soți în etate din satul Călinești, raionul Fălești, au fost jefuiți aseară de un bărbat tânăr care le-a intrat în casă purtând cagulă pe cap și amenințându-i cu un pistol.

Arme și muniție, depistate în PTF comun Palanca - Sputnik Moldova
Moldovenii și armele: În ce zile ale săptămânii și la ce ore le vine să apese pe trăgaci

Sputnik a obținut detalii despre acest caz de la ofițerul de presă al Poliției din Fălești, Eugenia Molceanov. Timp de vreo două ore, tâlharul i-ar fi somat pe cei doi soți să-i dea bani, amenințându-i cu pistolul pe care-l avea, dar și cu un cuțit luat de pe masa gospodarilor.

Stăpânul casei, în vârstă de 64 de ani, și soția acestuia au declarat că l-au recunoscut pe infractor după voce și că acesta ar fi un vecin de 29 de ani, condamnat anterior.  

Infractorul a răvășit toată casa în căutarea banilor, iar într-un final a găsit 1.900 de lei sub salteaua unui pat, după care a plecat.

Criminalitatea în Moldova - Sputnik Moldova
Cine sunt autorii celor mai grave infracțiuni din Republica Moldova

Stăpânul casei a telefonat la Poliție, iar grupul operativ a reținut un suspect în scurt timp. Acesta tocmai încerca să părăsească localitatea cu un taxi. Asupra bănuitului, care nu-și recunoaște vina, au fost găsiți 1.700 de lei. 

Bănuitul se află în arest preventiv pe un termen de 72 de ore, urmând să fie cercetat în temeiul articolului 188 din Codul penal – „Tâlhăria”.

Potrivit legii, „tâlhăria, adică atacul săvârşit asupra unei persoane în scopul sustragerii bunurilor, însoţit de violenţă periculoasă pentru viaţa sau sănătatea persoanei agresate ori de ameninţarea cu aplicarea unei asemenea violenţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 400 la 1000 unităţi convenţionale”.

Fluxul de știri
0