Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sondaj: Ion Ceban, în topul favoriților la funcția de primar al Chișinăului

© Sputnik / Miroslav RotariИон Чебан
Ион Чебан  - Sputnik Moldova
Abonare
Socialistul Ion Ceban este printre favoriții la funcția de primar general al Capitalei. Asta arată ultimul sondaj al Sociologilor și Demografilor.

CHIȘINĂU, 11 oct – Sputnik. La alegerile locale pentru funcția de primar general, socialistul Ion Ceban ar acumula cele mai multe voturi - 46,6%, urmat de candidatul Blocului „ACUM”, Andrei Năstase, cu 31,1%. Datele au fost prezentate de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.  

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Societate
Sondaj: Ion Ceban și Andrei Năstase vor trece în turul doi

Potrivit sociologilor, la o săptămână distanță de alegerile locale, Andrei Năstase cade în sondaje și se îndepărtează mult de contracandidatul său, socialistul Ion Ceban.

„Staful electoral al Blocului ACUM trebuie să se clarifice de ce a crescut această discrepanță. Există posibilitatea să nu fie al doilea tur al alegerilor. Dar totul depinde de prezența la vot a electoratului de dreapta”, a precizat președintele Asociației Sociologilor și Demografilor, Victor Mocanu.

Potrivit sondajului, pe locul trei pentru funcția de edil al Chișinăului, s-ar clasa Octavian Țîcu cu 6,8% din sufragii, urmat de Dorin Chirtoacă - 3,9%, Valeriu Munteanu - 3,5% și Ion Diacov - 2,2%.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Societate
Sondaj: Ion Ceban și Andrei Năstase vor trece în turul doi

Totodată, datele sondajului arată că Partidul Socialiștilor și Blocul „ACUM” ar putea avea cele mai multe mandate în consiliile locale.  

Astfel, PSRM ar acumula 39% din voturile alegătorilor, Blocul „ACUM” s-ar bucura de încrederea a 30% din cetățeni, pentru Partidul Democrat ar vota 9,8% din electorat, iar pentru Partidul Nostru - 5,8%.

Datele mai arată că socialiștii ar obține cel mai mare număr de voturi și în Consiliul Municipiului Chișinău - 30%. Pentru consilierii din Blocul „ACUM” și-ar da votul 18% din respondenți, iar pentru cei din Partidul Liberal - 7 %.

Sondajul a fost efectuat în perioada 27 septembrie - 8 octombrie, pe un eșantion de 1195 de respondenți din 83 de localități din țară, și 1187 din municipiul Chișinău. Marja de eroare este de 3%.

Fluxul de știri
0