Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

S-a făcut de râs: Iată ce a făcut un bărbat din Soroca în sectorul Botanica

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat de la Soroca riscă să facă ani grei de pușcărie. Poliția a publicat imagini video care surprind momentele în care acesta comite mai multe furturi din mai multe localuri din Capitală.

CHIȘINĂU, 11 oct - Sputnik. Un bărbat de 31 de ani din raionul Soroca a fost reținut pentru 72 de ore de polițiștii din sectorul Botanica al Capitalei. Acesta este bănuit pentru comiterea mai multor furturi în raza municipiului Chișinău, în perioada iulie - septembrie 2019.

Acțiunile individului au fost surprinse și de camerele de supraveghere din magazin.

Potrivit oamenilor legii, individul a mai fost cercetat penal pentru infracțiuni similare.

Primul caz a fost înregistrat pe data de 27 iulie, când Serviciul de gardă a inspectoratului a fost alertat de un bărbat de 51 de ani. Acesta a declarat că în timp ce se afla pe bulevardul Traian, o persoana necunoscută s-a apropiat de el, și sub pretextul efectuării unui apel telefonic, i-a cerut telefonul mobil de model ”Samsung”, după care cu telefonul însușit a fugit într-o direcție necunoscută. Prejudiciul cauzat constituie 2650 de lei.

Un alt caz a fost înregistrat la data de 18 august, când suspectul a pătruns într-o benzinărie de pe strada Trandafirilor, de unde a furat 5 dispozitive ”IQOS” în valoare totală de 6 mii 400 de lei, după care a părăsit locul infracțiunii.

Вор  - Sputnik Moldova
Societate
Hoț tupeist: I-a furat unei vânzătoare telefonul de sub nas - Video

De asemenea, pe 3 septembrie, suspectul a mai furat un telefon de model ”Samsung” în valoare de 5 mii de lei dintr-un supermarket, situat pe bulevardul Cuza Vodă. Telefonul aparținea unei angajate a magazinului, în vârstă de 18 ani, care a declarat polițiștilor că s-a îndepărtat de tejgheaua unde se afla telefonul mobil pentru câteva clipe, iar când s-a întors telefonul nu mai era.

Polițiștii au dispus mai multe acțiuni de investigație pentru stabilirea și identificarea individului. Ulterior acesta a fost identificat și reținut de către forțele de ordine fiind escortat la inspectorat. În cadrul audierilor individul și-a recunoscut vinovăția.

Bărbatul este cercetat penal pentru furt și escrocherie. El riscă până la 6 ani de închisoare.

Fluxul de știri
0