Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova, zguduită de o serie de accidente grave

Abonare
Timp de câteva zile, în Republica Moldova s-a murit pe șosele aproape ca la război. Și acest lucru s-a întâmplat, aproape exclusiv, din cauza șoferilor care au urcat băuți la volan.

Autoritățile Republicii Moldova sunt decise să ia un șir de măsuri drastice pentru a pune capăt acestor infracțiuni care fac atât de multe victime în țara noastră.

Poliția patrulare - Sputnik Moldova
Societate
Asta nu s-a mai văzut: În Moldova, automobilul va putea fi confiscat – Iată în ce condiții

Deja joi, 10 octombrie, Guvernul a anunțat măsuri radicale în vederea prevenirii și combaterii accidentelor rutiere: confiscarea automobilului, interzicerea publicității la băuturile alcoolice și comercializarea acestora în stațiile de alimentare cu carburanți, majorarea accizelor la produsele alcoolice, precum și constituirea unei platforme de comunicare între autoritățile publice responsabile și societatea civilă.

Printre acestea se mai numără: dezvoltarea capacităților de cercetare a accidentelor rutiere, acordarea în etape a permisului de conducere și restricții de conducere a automobilelor (începătorii nu au voie să conducă un autoturism cu peste 200 de cai putere, tracțiune spate), dar și revizuirea modului de staționare și pornire a mijloacelor de transport public.

Fluxul de știri
0