Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Integrarea în spațiul post-sovietic, pe agenda discuțiilor de la Așhabad - Video

Ședința Consiliului șefilor de stat din CSI, de la Așhabad
Ședința Consiliului șefilor de stat din CSI, de la Așhabad - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii a zece țări din cadrul CSI au discutat chestiuni cu privire la integrarea în spațiul post-sovietic, consolidarea relațiilor comercial-economice bilaterale și multilaterale, precum și despre securitatea regională și internațională.

CHIȘINĂU, 11 oct - Sputnik. Procesul de integrare în cadrul spațiului post-sovietic, discutat de liderii a zece țări în cadrul ședinței Consiliului șefilor de stat din Comunitatea Statelor Independente, de la Așhabad.

”Liderii a zece țări au discutat chestiuni cu privire la integrarea în spațiul post-sovietic, consolidarea relațiilor comercial-economice bilaterale și multilaterale, precum și despre securitatea regională și internațională”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

În discursul său, președintele Igor Dodon a vorbit despre principalele direcții și principii ale conducerii Republicii Moldova cu privire la economia și politica externă a țării.

”Am atras atenția colegilor asupra realizării strategiei relațiilor echilibrate și reciproc avantajoase ale țării noastre în raport cu partenerii din Est și din Vest”, a subliniat Dodon.
Cei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon - Sputnik Moldova
Igor Dodon, întrevederi importante la Așhabad - Video

Totodată, șeful statului a menționat că Republica Moldova fiind participantă a Comunității Statelor Independente și stat-observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, în același timp, are semnat Acordul de Asociere cu statele Uniunii Europene și Acordul de liber schimb cu Turcia și țările din Europa de Sud-Est.

Fluxul de știri
0