Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldoveni, duși ilegal în Cehia: Cum a fost posibil acest lucru - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport românesc
Pașaport românesc  - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au reținut un bărbat din Briceni care trimitea ilegal oameni din țara noastră la muncă în Cehia.

CHIȘINĂU, 10 oct - Sputnik. Un bărbat din raionul Briceni a fost reținut de oamenii legii pentru desfășurarea activității de trafic de persoane în Cehia. Acesta avea rolul de cofondator a unui grup criminal care se ocupa cu această activitate. Membrii grupului infracțional le-a oferit oamenilor acte de identitate românești care, însă, mai târziu, s-au dovedit a fi false. Pentru aceste acte de identitate beneficiarii au plătit câte 130 de euro. Organizatorii le-au promis oamenilor că vor fi  angajarea la muncă în Cehia. 

Președintele Rusiei, Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Trebuie curmate încălcările legilor cu privire la migrație

Autoritățile Cehiei i-au reținut pe imigranții originari din Moldova pentru că activau ilegal. Actele românești nu erau valide, iar pașapoartele moldovenești le permitea șederea pe un termen limitat, fără dreptul de a munci. Prin urmare, cetățenii țării noaste au fost deportați la Chișinău. Mai mult decât atât, aceștia nu și-au primit salariul convenit.

Bărbatul care se face responsabil de această situație a fost reținut și riscă o pedeapsă sub formă de amendă de până la 67.500 de lei sau pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 7 ani. La această etapă, o altă membră a grupului criminal organizat este cercetată în libertate, alți membri se află pe teritoriul Cehiei, iar unii sunt în curs de identificare de către oamenii legii. 

Operațiunea a avut loc sub conducerea procurorilor PCCOCS, în colaborare cu ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații al MAI.

Fluxul de știri
0