Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Concurenții electorali riscă să fie pedepsiți: Avertismentul Comisiei Electorale

© Sputnik / Miroslav RotariAvertismentul Comisiei Electorale
Avertismentul Comisiei Electorale - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comisia Electorală Centrală îi atenționează pe concurenții electorali asupra necesității respectării prevederilor legale despre desfășurarea agitației electorale.

CHIȘINĂU, 10 oct - Sputnik. Comisia Electorală Centrală a emis un comunicat prin care îi avertizează pe toți concurenții electorali să țină cont de legislația electorală. Totodată, CEC amintește de prevederile Codului Electoral care stabilesc mai multe restricții pentru perioada electorală.

Avertismentul Comisiei Electorale Centrale

Se interzice concurenţilor electorali să implice sub orice formă persoanele care nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova în acţiunile de agitaţie electorală.

Выборы президента Молдовы 2016 - Sputnik Moldova
Alegeri 2019: drepturile și obligațiile alegătorului

Nu pot fi utilizate în scop de publicitate electorală imagini ce reprezintă instituţii de stat sau autorităţi publice, atât din ţară cât şi de peste hotare, ori organizaţii internaţionale.

Se interzice combinarea de culori şi/sau sunete care invocă simboluri naţionale ale Republicii Moldova ori ale altui stat, utilizarea materialelor în care apar personalităţi istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare, simbolistica unor state străine sau organizaţii internaţionale sau imaginea unor persoane oficiale străine.

Totodată, CEC atenționează că, în ziua alegerilor şi în ziua precedentă alegerilor, nu se admite niciun fel de agitaţie electorală. Interdicţia respectivă nu se referă la informaţiile deja plasate pe Internet şi pe afişele expuse anterior.

Potrivit Codului Electoral, cetăţenii Republicii Moldova, partidele şi alte organizaţii social-politice, blocurile electorale, candidaţii şi persoanele de încredere ale candidaţilor au dreptul de a supune discuţiilor libere şi sub toate aspectele programele electorale ale concurenţilor electorali, calităţile politice, profesionale şi personale ale candidaţilor, precum şi de a face agitaţie electorală în cadrul adunărilor, mitingurilor, întâlnirilor cu alegătorii, prin intermediul mijloacelor de informare în masă, prin expunerea de afişe electorale sau prin intermediul altor forme de comunicare.

Fluxul de știri
0