Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Transportatorii au protestat astăzi în fața Guvernului

Abonare
Transportatorii curselor interurbane din Moldova au organizat astăzi o nouă acțiune de protest. Aceștia cer majorarea tarifului la serviciile de transport de pasageri pe cursele interurbane.

Peste 250 de unități de transport au parcat astăzi, în Piața Marii Adunări Naționale. Transportatorii și-au suspendat activitatea în semn de protest. 586 de curse auto de pe 124 de trasee au fost anulate.

După protest, în centrul Capitalei s-au format ambuteiaje. Premierul Maia Sandu a declarat că Guvernul discută serios cu transportatorii, iar acest dialog se desfășoară pe platforma Ministerului Economiei și Infrastructurii. Maia Sandu a spus că Executivul ia în calcul interesul cetățeanului, care nu are capacități financiare ca să suporte o creștere a tarifelor pentru călătorii.

Președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a menționat în cadrul emisiunii "Logica Puterii" că la ora actuală există un deficit de 3000 de șoferi în domeniu. Mai mult, Alexa menționează că multe curse care legau satele cu raioanele au fost suspendate pentru că nu erau rentabile.

Fluxul de știri
0