Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Protestul transportatorilor din PNAM: Replică dură a Maiei Sandu

© Sputnik / Miroslav RotariProtest transportatori, 09 octombrie 2019
Protest transportatori, 09 octombrie 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Maia Sandu a reacționat dur la insistența transportatorilor de a cere tarife majorate și nu înțelege de ce nu au fost organizate proteste până acum.

CHIȘINĂU, 9 oct – Sputnik. Despre majorarea prețurilor pentru călătorii nu poate fi vorba până la satisfacerea condițiilor înaintate de Ministerul Economiei și Infrastructurii. Declarația a fost făcută de premierul Maia Sandu, astăzi după ședința Cabinetului de Miniștri. Prim-ministrul cere companiilor de transport să ofere condiții sigure și de calitate pasagerilor.

„Se așteaptă îmbunătățirea calității mijloacelor de transport. În multe cazuri acestea nu corespund standardelor”, a precizat prim-ministrul.

Protest transportatori, 09 octombrie 2019 - Sputnik Moldova
Societate
Ambuteiaj kilometric în centrul Capitalei după protestul transportatorilor – Video

Totodată, Maia Sandu este nedumerită de ce până acum nu s-a cerut majorarea prețurilor.

„Am și eu o întrebare la transportatori: mă mir de ce până astăzi nu i-am văzut să protesteze. Nu i-am văzut să protesteze atunci când regimul oligarhic le interzicea să activeze în anumite zile. Suntem o țară foarte săracă, oamenii au venituri mici, iar aprobarea majorării tarifelor nu se face așa cum cred unii reprezentanți ai acestei industrii”, a spus Maia Sandu.

De cealaltă parte, președintele Consiliului Asociației Patronale a Transportatorilor Auto, Oleg Alexa întrebat de jurnaliști de ce nu au protestat până în vara acestui an, a răspuns:

Автовокзал г. Кэушань - Sputnik Moldova
Societate
Conflictul dintre transportatori și guvernanți continuă: Lucrăm cu hârburi de 25-30 de ani

„Nu am protestat până acum pentru că ne-a fost frică de precedenta guvernare, care ar fi putut să ne aresteze. Problema tarifelor există și cu actuala guvernare. Întrebarea este de ce, dacă foștii conducători și-au bătut joc de noi, și voi vă bateți joc în continuare? Soluționați problema potrivit legii, cetățenilor asigurați-le venituri, iar nouă dați-ne tarife mai mari. Noi nu ne dorim să protestăm, noi vrem să activăm”, a specificat Oleg Alexa.

Live: Peste 250 de unități de transport în Piața Marii Adunări Naționale – Ce se întâmplă>>>

Amintim, sute de curse regulate și-au sistat astăzi activitatea. Transportatorii spun că nu mai pot activa în condițiile în care tarifele nu au fost ajustate de ani de zile.

Fluxul de știri
0