Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputat: În ce condiții membrii CA ar putea să-și piardă mandatul

© Sputnik / OsmatescoAdrian Lebedinschi
Adrian Lebedinschi - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Adrian Lebedinschi a declarat într-o emisiune realizată în studioul Sputnik Moldova că Parlamentul ar putea pune în discuție în timpul apropiat o eventuală demisie a membrilor Consiliului Audiovizualului.
Deputat: În ce condiții membrii CA ar putea să-și piardă mandatul

În iulie 2019, membrii Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media au cerut demisia in corpore a membrilor Consiliului Audiovizualului (CA). Se întâmplă după ce parlamentarii au dat aviz negativ și au respins raportul de activitate pentru anul 2018 al CA. Deputatul Adrian Lebedinschi spune că la ora actuală sunt așteptate rezultatele verificărilor din partea subcomisiei media la instituția publică a audiovizualului, după care ar putea fi organizate audieri a Consiliului Audiovizualului pentru a analiza și prestația regulatorului.                           

„Eu nu pot spune categoric că toți membrii CA își vor duce mandatul până la capăt din simplu considerent că totul depinde de ei. Dacă ei vor încălca legislația atunci noi vom interveni. Dacă ei își vor îndeplini corect obligațiunile, atunci noi nu vom avea nici un temei legal de a-i demite”, a precizat Lebedinschi.

El nu exclude că acest subiect ar putea să fie discutat și la nivelul plenului Parlamentului pentru a vedea care sunt soluțiile.

„Va trebui să amendăm legislația în domeniu audiovizualului pentru că la moment legea nu ne permite să-i demitem pe membrii CA. Trebuie să analizăm atent toate aceste aspecte”, a punctat Adrian Lebedinschi.

În cazul în care Parlamentul respinge raportul anual al CA, Consiliul este obligat ca, în termen de 30 de zile, să prezinte un program de măsuri concrete pentru remedierea carenţelor semnalate.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0