Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De astea nu s-au mai văzut în Chișinău: Iată ce au instalat autoritățile la Ciocana

© Sputnik / Miroslav RotariCiocana
Ciocana  - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitorii sectorului Ciocana se vor putea bucura de două zone noi de agrement, proaspăt renovate. Iată unde se află.

CHIȘINĂU, 9 oct - Sputnik. Lucrările de reparație a două zone de agrement din sectorul Ciocana au fost finalizate. Este vorba de locurile publice de pe strada Maria Drăgan și bulevardul Mircea cel Bătrân 29.

Piscină - Sputnik Moldova
Societate
Zonele de agrement, monitorizate: Vor fi aplicate sancțiuni pentru încălcări

Zona pietonală de pe strada Maria Drăgan are o suprafață de 1,2 hectare și este amplasată în așa fel încât se vede tot orașul. Proiectul a prevăzut amenajarea cu pavaj a întregii suprafețe a zonei de agrement și instalarea unei balustrade, pe o lungime de 200 de metri.

La fel, a fost amenajată zona pietonală, a fost plantată iarbă, a fost instalat iluminatul public, precum și mobilier urban (bănci și coșuri de gunoi). De asemenea, scuarul dispune de parcări auto și două locuri de joacă pentru copii. Suplimentar proiectului inițial, lângă balustradă au fost instalate 3 binocluri stradale, la o distanță de 20 metri unul de altul, pentru ca vizitatorii să poată contempla priveliștea orașului, atât pe timp de zi, cât și de seară. Lucrările de reparație au costat trei milioane de lei, iar amenajarea binoclurilor - 240 de mii de lei.

Moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Majoritatea străinilor vin în Moldova în scop de odihnă şi agrement

Cel de-al doilea spațiu public amenajat în sectorul Ciocana este pe bulevardul Mircea cel Bătrân 29. Spațiul are o suprafață de 0,9 de hectare. Acolo au fost amenajate alei pietonale, a fost instalat pavaj și semănată iarbă. De asemenea, a fost amenajat iluminat public decorativ și mobilier urban, dar și un teren de joacă pentru copii. Costul lucrărilor, în urma licitației, este de 1,8 milioane de lei. Teritoriul respectiv a fost transformat în spațiu public după evacuarea a peste 50 de garaje metalice.

Menționăm că amenajarea scuarului din bulevardul Mircea cel Bătrân, 29, dar și a celui din strada Maria Drăgan, a fost decisă de locuitorii sectorului Ciocana, în urma unui sondaj desfășurat online. Autoritățile administrației publice locale Chișinău îndeamnă locuitorii orașului și oaspeții Capitalei să folosească cu acuratețe bunurile publice nou instalate, pentru ca acestea să fie utile vizitatorilor cât mai mult timp.  

Fluxul de știri
0