Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția lui Andrei Năstase după ce i-a fost validat mandatul de primar

© Sputnik / Miroslav RotariПразднование Дня независимости в Молдове
Празднование Дня независимости в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Andrei Năstase a venit în fața presei cu o primă reacție după ce i-a fost validat mandatul de primar.

CHIȘINĂU, 9 oct – Sputnik. Nu sunt doar primarul ales al Capitalei, sunt și primarul legitim și oficial al Chișinăului. Declarația a fost făcută de Andrei Năstase într-o conferință de presă, ca reacție la decizia Curții de Apel de a-i valida mandatul de primar. Năstase spune că decizia CA vine ca urmare a faptului că dosarul a ajuns la CEDO, care a cerut explicații autorităților de la Chișinău pe acest caz.

”Doar datorită faptului că cererea pe care am depus-o la Curtea Europeană a trecut filtrul pe care peste 95% din adresările la CEDO nu-l trec, doar datorită faptului că Înaltă Curte Europeană a comunicat cererea și a cerut explicații Republicii Moldova, după o vădită întârziere, după mai bine de un an de zile, a apărut această decizie judecătorească care, doar într-un fel, a pus capăt unei nedreptăți nemaiîntâlnite în spațiile democratice ale lumii”, a declarat Andrei Năstase.

Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Politică
Răsturnare de situație: Andrei Năstase este, de astăzi, primarul Capitalei

Nici de această dată, Năstase nu a uitat s aducă învinuiri lui Pahotniuc și Dodon.

„Cele peste 129 000 de voturi furate de regimul Plahotniuc cu acea distrugătoare complicitate a lui Dodon și Ion Ceban ne obligă ca de această dată să votăm cu și mai mare hotărâre pentru eliberarea orașului și comunității noastre de trecutul său corupt și mafiot”, a mai spus candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al Chișinăului.

Mai mult, Năstase a precizat că anularea alegerilor de anul trecut a costat bugetul local aproximativ 22 de milioane de lei.

Adevăratul motiv pentru care Andrei Năstase își dorește funcția de primar al Capitalei>>>

”Cei care au contribuit la anularea alegerilor trebuie să plătească toate aceste daune de ordin material. Banii trebuie întorși în bugetul local, sunt banii oamenilor”, a spus Andrei Năstase.

Amintim, Judecătoria Chişinău a invalidat alegerile locale care au avut loc în capitala Republicii Moldova în 3 iunie. Andrei Năstase, care a câştigat scrutinul, a contestat decizia la Curtea de Apel.

Fluxul de știri
0