Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Transportatorii acuză INP că le-ar interzice organizarea protestului de mâine

© Sputnik / Miroslav RotariОбщественный транспорт
Общественный транспорт  - Sputnik Moldova
Abonare
Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto acuză Inspectoratul Național de Patrulare al IGP că ar încerca să împiedice organizarea protestului de mâine.

CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. Reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare încearcă să interzică protestul transportatorilor de miercuri, 9 octombrie. Despre aceasta anunță Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto într-un comunicat de presă.

Contactat de Sputnik Moldova, ofițerul de presă al instituției, Diana Fetco, a declarat că decizia de a interzice sau nu o acțiune de protest o poate lua doar Primăria Chișinăului și nu INP.

„Primăria dă autorizații, primăria interzice, tot primăria face demersuri prin care argumentează aceste acțiuni. INP asigură ordinea publică și circulația rutieră”, a menționat Diana Fetco.

ANTA - Sputnik Moldova
Societate
Peste 450 de unități de transport își vor suspenda cursele: Ce se întâmplă

Aceasta mai spune că potrivit legii, Inspectoratul Național de Patrulare este obligat să coordoneze cu organizatorul acțiunii de protest toate detaliile.

„Organizatorul a fost invitat pentru a ne prezenta o schemă a protestului, în baza căreia INP să poată asigura ordinea publică. Totodată, organizatorul a fost informat că perioada desfășurării protestului coincide cu cea a vizitei delegației oficiale a României în frunte cu ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu. Ei au refuzat categoric întâlnirea cu noi”, a spus ofițerul de presă al INP.

Protestul transportatorilor: Ce curse auto vor fi suspendate miercuri>>>

Diana Fetco a mai spus că potrivit legii nr.26 cu privire la întruniri, Primăria Capitalei sau Serviciul Protecție Pază de Stat este în drept să interzică desfășurarea unui protest în contextul vizitelor oficiale ale persoanelor de rang înalt ale altor state în țara noastră.

De cealaltă parte, președintele Consiliului APOTA, Oleg Alexa a declarat pentru Sputnik Moldova că a fost „sfătuit” să schimbe data sau locația evenimentului, întrucât ei vor bloca accesul la PNAM în contextul unei vizite a unei delegații străine. Totodată, Alexa a spus că în scurt timp va merge la INP pentru a prezenta schema de organizare a evenimentului. Președintele Consiliului APOTA mai spune că nu a primit nici o notificare de la Primăria Chișinău, care ar interzice acțiunea de protest.

Potrivit site-ului intruniri.chisinau.md, manifestarea transportatorilor a fost notificată la Primăria Chișinău.

Fluxul de știri
0