Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Peste 450 de unități de transport își vor suspenda cursele: Ce se întâmplă

© Sputnik / Miroslav RotariANTA
ANTA - Sputnik Moldova
Abonare
Transportatorii anunță o nouă grevă. Peste 450 de unități de transport își vor suspenda activitatea pe 9 octombrie.

CHIȘINĂU, 8 oct – Sputnik Moldova. Peste 250 de unități de transport vor ieși în Piața Marii Adunări Naționale pe 9 octombrie. Transportatorii își vor suspenda activitatea în semn de protest față de lipsa de reacție a autorităților la solicitarea acestora de a majora  tariful la serviciile regulate de transport. Contactat de Sputnik Moldova, președintele Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alex, spune că de această dată protestul se va desfășura diferit de cel precedent, astfel numărul unităților de transport care nu vor efectua cursele regulate se ridică la aproximativ 450.

Oleg Alexa  - Sputnik Moldova
Moldova, paralizată: Transportatorii sistează cursele interurbane – Nu mai mișcă nimeni

„Avem două forme de organizare a protestului. Este vorba de cele peste 250 de unități de transport care vor protesta în piață, dar și alte peste 200 de transportatori care rămân în raioane, dar își vor suspenda activitatea”, a declarat Oleg Alexa.

Alexa spune că reprezentanții companiilor de transport sunt gata să protesteze ori de câte ori va fi nevoie, doar ca să obțină un preț mai mare la biletele de călătorie.

„Noi vom lupta în continuare până vom obține un nu tarif. Fie în rezultatul acestui protest, fie în urma unei greve de amploare. Cred că ne vom face auziți”, a mai spus președintele Consiliului APOTA.

Ne așteaptă probleme mari – Iată ce vor să facă transportatorii>>>

Întrebat cum comentează nemulțumirea cetățenilor în cazul unor scumpiri pentru transportul interurban, Oleg Alexa a declarat că sarcina de a asigura populația cu venituri aparține Guvernului, iar transportatorii nu fac decât să-și ceară drepturile.

„Nimeni nu e mulțumit. Orice scumpire bate la buzunarul cetățeanului de rând. Iar sarcina de a asigura populația cu venituri îi revine Guvernului. Noi nu putem presta un serviciu mai ieftin decât îl dictează piața. Noi cumpărăm motorina la prețuri de piață, care atunci când cresc, nimeni nu vede nemulțumirea noastră, noi cumpărăm anvelope, vehicule noi, etc. Acum, achităm salarii mici. Din această cauză am rămas fără șoferi. Dacă nu mărim salariile, nu putem merge înainte”, a precizat Oleg Alexa.

Demersul de a majora tariful în transportul rutier de călători este susținut de 103 companii de transport, în cadrul cărora activează peste trei mii de angajați. Acestea au semnat mai multe declarații de solidarizare, adresate ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan.

Lista curselor regulate ce vor fi suspendate pe data de 9 octombrie va fi difuzată instituțiilor mass-media mâine.

Fluxul de știri
0