Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Protestul transportatorilor: Ce curse auto vor fi suspendate miercuri

© Sputnik / Miroslav RotariTransport
Transport - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a făcut publică lista curselor de transport auto care vor fi suspendate mâine, 9 octombrie.

ANTA - Sputnik Moldova
Societate
Peste 450 de unități de transport își vor suspenda cursele: Ce se întâmplă
CHIȘINĂU, 8 oct – Sputnik. 586 curse auto de pe 124 de trasee (rute regulate) vor fi mâine anulate. Informația a fost făcută publică de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, la protestul de mâine din Piața Marii Adunări Naționale vor participa peste 250 de unități de transport și aproximativ 250 unități de transport vor staționa în sate și centre raionale.

Astfel, toate cursele Chișinău-Călărași, Chișinău-Strășeni, Chișinău-Cojușna, în intervalul 9:30-14:00, vor fi suspendate. Nu vor putea ajunge la Chișinău, nici locuitorii orașului Cahul, majoritatea curselor vor fi suspendate. S-au alăturat protestului și transportatorii din nordul țării, care la fel își vor suspenda un șir de curse.

Iată lista completă a curselor suspendate:

Totodată, transportatorii spun că reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare ar încerca să interzică protestul. Contactat de Sputnik Moldova, ofițerul de presă al INP, Diana Fetco a spus că instituția va reveni ulterior cu o reacție.

Amintim, acțiunea de protest este organizată „ca reacție a neajustării de către Ministerul Economiei și Infrastructurii a tarifelor pentru serviciile regulate de transport rutier de persoane în trafic raional și interraional”, precizează APOTA.

Fluxul de știri
0