Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primele înghețuri: Iată cât vor ține - Detalii

© Sputnik / Евгений Резник / Accesați arhiva multimediaÎngheț
Îngheț - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii au anunțat cod galben de înghețuri până în data de 9 octombrie. Iată câte grade se vor înregistra.

CHIȘINĂU, 8 sept - Sputnik. În a doua săptămână a lunii octombrie, avem parte de vreme rece. Potrivit meteorologilor, până în data de 9 octombrie, va fi valabil cod galben de îngheț. Pe timp de noapte și dimineața sunt prognozate înghețuri la suprafața solului și izolat în aer de până la -1..-3° grade Сelsius.

Timp - Sputnik Moldova
Schimbare bruscă a vremii: Prognoza meteo pentru 7 zile și pentru această iarnă

Prognoza meteo pentru 8 octombrie

Pentru ziua de marți, 8 octombrie, meteorologii prognozează cer variabil. În nordul și centrul țării nu sunt prognozate ploi. Temperatura aerului noaptea va fi de aproximativ +2..+6. Ziua, temperatura aerului nu va urca mai multe de +9..+15 grade Celsius.

Prognoza pentru această iarnă
Meteorologii din România au făcut deja primele estimări cu privire la iarna 2019-2020. Astfel, aceștia spun că vortexurile polare vor continua să schimbe clima din această zonă, iar iarna care se apropie nu va fi una de neglijat.

Vremea rea, cu ninsori severe, ar putea debuta chiar din luna noiembrie. Aerul polar va ajunge tot mai des în România, ceea ce ar putea condiționa ierni extrem de agresive, cu viscol și ger siberian. Cele mai severe episoade de viscol și ninsori sunt prognozate în perioada ianuarie-februarie sau chiar începutul lunii martie 2020.

Fluxul de știri
0