Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vremea schimbă foaia: Prognoza meteo pentru 7 octombrie

© Sputnik / Miroslav RotariVremea schimbă foaia
Vremea schimbă foaia - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele 7 zile – cum va fi vremea pe 7 octombrie și ce surprize ne pregătește săptămâna viitoare.

CHIȘINĂU, 7 oct - Sputnik. La început de octombrie, vom avea parte de vreme rece. Potrivit meteorologilor, începând cu 7 octombrie, timp de 2 zile, va fi valabil cod galben de îngheț. Pe timp de noapte și dimineața sunt prognozate înghețuri la suprafața solului și izolat în aer, de până la -1..-3° grade Сelsius.

Prognoza meteo pentru 7 octombrie

Pentru ziua de luni, 7 octombrie, meteorologii prognozează cer înnorat. În nordul și centrul țării sunt posibile ploi de scurtă durată. Temperatura aerului noaptea va fi de aproximativ +2..+6. Ziua, temperatura aerului nu va urca mai multe de +9..+13 grade Celsius.

Prognoza pentru această iarnă

Meteorologii din România au făcut deja primele estimări cu privire la iarna 2019-2020.

Astfel, aceștia spun că vortexurile polare vor continua să schimbe clima din această zonă, iar iarna care se apropie nu va fi una de neglijat.

Vremea rea, cu ninsori severe, ar putea debuta chiar din luna noiembrie. Aerul polar va ajunge tot mai des în România, ceea ce ar putea condiționa ierni extrem de agresive, cu viscol și ger siberian. Cele mai severe episoade de viscol și ninsori sunt prognozate în perioada ianuarie-februarie sau chiar începutul lunii martie 2020.

Fluxul de știri
0