Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce au decis magistrații Curții de Apel în cazul lui Grigorciuc - Detalii

© Sputnik / Мирослав РотарьPavel Grigorciuc
Pavel Grigorciuc - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Magistrații Curții de Apel Chișinău l-au eliberat din arest preventiv pe activist Pavel Grigorciuc, dar l-au pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

CHIȘINĂU, 7 oct - Sputnik. Activistul Pavel Grigorciuc a fost eliberat din arest și a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia a fost luată astăzi de magistrații Curții de Apel Chișinău, care au admis recursul avocatului. Apărătorul lui Grigorciuc a declarat că clientul său are voie să facă campanie electorală întrucât este înscris în calitate de concurent pe listele consilierilor municipali pentru Chișinău. După pronunțarea sentinței, Grigorciuc a fost eliberat imediat din sala de ședință.

Pavel Grigorciuc este înscris în cursa pentru funcţia de consilier în cadrul Consiliului Municipal Chişinău la alegerile din 20 octombrie, pe lista formaţiunii "Partidul Stânga Europeană".

Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova
Societate
Decizie de ultimă oră: Cât va sta după gratii Pavel Grigorciuc

Grigorciuc este cercetat pentru huliganism. Acesta, în data de 11 septembrie, l-a agresat fizic pe procurorul Nicu Şendrea la Curtea de Apel Chişinău. Activistul susține că incidentul a fost provocat de procurorul Șendrea, care a încercat să îi smulgă telefonul mobil din mână, cu care el filma. În urma agresiunii, procurorul a fost internat în spital. În data de 26 septembrie magistrații de la Judecătoria Ciocana i-au aplicat lui Grigorciuc mandat de arest pentru 72 de ore. 

În data de 21 martie 2018, el l-a mai agresat verbal și fizic pe deputatul PDM Sergiu Sîrbu. Totul s-a întâmplat într-un local amplasat în parcul ”Ștefan cel Mare” din Capitală. Incidentul a avut loc în prezenţa colegilor deputatului, dar şi a altor persoane care se aflau în local. În urma conflictului, Sergiu Sîrbu a fost internat în spital cu vătămări corporale ușoare. Pentru acest fapt, Grigorciuc a fost plasat în arest la domiciliu.

Grigorciuc a mai fost condamnat și pentru că ar fi provocat dezordini la sediul Procuraturii Generale, în septembrie 2015. Pentru aceste acţiuni, inculpatul a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 4 ani.

Fluxul de știri
0