Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Grozăvie pe drumurile din țară: Reacția dură a președintelui Dodon - se cer demisii

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Молдовы Игорь Додон
Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Se cer demisii: Președintele Dodon a reacționat dur în urma producerii unor accidente rutiere deosebit de grave, soldate cu zeci de răniți și cu oameni morți, inclusiv copii.

CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Ceea ce se întâmplă pe drumurile din țară în ultimul timp este cu adevărat înfiorător. Practic nu avem zi fără ca cineva să-și piardă viața în accidente rutiere. Bărbați, femei, copii și bătrâni fie își pierd viața fie rămân schilodiți. Din păcate, cauzele acestor accidente sunt provocate fie din neglijență și lipsă de responsabilitate a șoferului, fie din cauza că încă foarte mulți moldoveni urcă băuiți la volan.

Este inadmisibil ca să moară zilnic atâția oameni pe timp de pace, în condițiile unei crize demografice extreme cu care se confruntă Moldova. Tragicile accidentele rutiere care s-au produs în număr mare doar pe parcursul a ultimelor săptămâni a bulversat întreaga societate moldovenească.

În seara zilei de sâmbătă s-a produs un grav accident rutier. Două autoturisme s-au ciocnit violent pe bulevardul Dacia din Capitală. În urma impactului, au avut de suferit opt persoane care au fost spitalizate. Tot sâmbătă, un alt șofer beat a intrat în plin într-o ambulanță. Din nefericire o persoană a decedat. Despre acest caz a relatat jurnalista Lilia Ojovan, pe pagina sa de Facebook, accident în care a avut de suferit și mama acesteia care a fost internată în stare gravă la spital.

Se cere demisii

Președintele Igor Dodon a reacționat dur la acest flagel și consideră că fie vechile metode de prevenire a unor asemena situații nu funcționează, fie oamenii cu funcție de răspundere din sistem sunt de o incompetență și indiferență criminală.

”Constatăm că metodele care au fost și sunt aplicate în prezent de responsabilii pentru securitatea rutieră nu funcționează. Sau oamenii respectivi sunt de o incompetență și indiferență criminală, sau metodele lor sunt depășite. În ambele cazuri, se cer demisii de onoare sau anchete interne și reforme”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Accident Cahul-Chisinau - Sputnik Moldova
Accidente
Încă un accident cu implicarea unui microbuz: o persoană a murit

Potrivit șefului statului, situația pe drumurile naționale a devenit nu doar gravă, dar extrem de periculoasă.

”E necesară și o implicare a autorităților superioare. Rog Guvernul și Legislativul să se convoace în comisii speciale pentru a propune un set urgent de modificări la legislație, pentru a înăspri controlul și pedepsele în trafic. Totodată, rog organele abilitate să se concentreze și mai mult asupra combaterii corupției în rândul celor responsabili de securitatea transportului, sub toate aspectele. Siguranța pe drumurile naționale trebuie să devină una dintre prioritățile noastre de bază, fiindcă e vorba de viața oamenilor”, a subliniat Dodon.

Accident teribil la Hâncești: 21 de victime, unele în stare extrem de gravă>>>

Președintele Dodon a anunțat că va discuta subiectul siguranței în trafic pe agenda următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate unde va cere identificarea factorilor care s-au făcut vinovați de degradarea situației și voi solicita un plan de acțiuni foarte dure și de maximă responsabilitate, precizând că  iresponsabilitatea și haosul care se înregistrează în prezent nu mai poate fi tolerat.

Fluxul de știri
0