Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prima ediție a Galei Excelenței Muzicale: Cine sunt câștigătorii concursului

© SputnikSvetlana Bivol
Svetlana Bivol - Sputnik Moldova
Abonare
La Chișinău s-a desfășurat prima ediție a Galei Excelenței Muzicale, unde au fost premiați renumiți oameni de cultură. Iată cine sunt laureații.
Prima ediție a Galei Excelenței Muzicale: Cine sunt câștigătorii concursului

Pe 1 octombrie, de Ziua Internațională a Muzicii, la Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici" din Capitală, s-a desfășurat prima ediție a Galei Excelenței Muzicale. În cadrul evenimentului au fost acordate peste 20 de premii celor mai creativi şi reprezentativi muzicieni din țară. Candidații au fost selectați de un consiliu de profesioniști din cadrul Uniunii Muzicienilor.

Potrivit președintelui Uniunii Muzicienilor din Moldova, Svetlana Bivol, scopul proiectului este de a stimula și menționa cu premii oamenii de cultură, care au contribuit la dezvoltarea şi promovarea artei muzicale naționale.

"A fost un festival deosebit de frumos. Suntem la prima ediție, dar mă bucur că am pășit cu dreptul", a subliniat Svetlana Bivol.

Marian Stârcea - Sputnik Moldova
Filarmonica Națională: Concert omagial, consacrat lui Alexei Stârcea - detalii

Laureații au fost decernați cu diplomă de excelență, un premiu bănesc și trofeul galei – statueta "Armonia", confecționată de sculptorul Veaceslav Jiglițchi.

Prima ediție a Galei Excelenței Muzicale a fost organizată de către Uniunea Muzicienilor din Moldova, în parteneriat cu Filarmonica Națională "Serghei Lunchevici", Ministerul Educației Culturii și Cercetării, Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial și alte instituții.

Cine sunt câștigătorii primei ediții aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0