Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va fi sau nu arestat președintele CSJ, Ion Druță: Iată decizia instanței

© Sputnik / Miroslav RotariIon Druță
Ion Druță - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Curții Supreme de Justiție a fost astăzi audiat în calitate de învinuit pentru comiterea infracțiunii de îmbogățire ilicită. Iată decizia instanței.

CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. Demersul procurorilor anticorupție de aplicare a arestului preventiv în privința președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, a fost respins de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Александр Тэнасе - Sputnik Moldova
Exclusiv: Alexandru Tănase, despre rolul lui Ion Druță în sistemul judecătoresc

Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Emil Gaitur. Astfel, Ion Druță rămâne în libertate.

Amintim, președintele CSJ a fost reținut miercuri, 2 octombrie, după ce oamenii legii au depistat în biroul și domiciliul acestuia obiecte de natură să confirme bănuiala rezonabilă privind comiterea faptei de îmbogățire ilicită. 

De menționat, demisia din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție nu i-a fost acceptată de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Fluxul de știri
0