Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exclusiv: Alexandru Tănase, despre rolul lui Ion Druță în sistemul judecătoresc

© Sputnik / Miroslav RotariАлександр Тэнасе
Александр Тэнасе - Sputnik Moldova
Abonare
În contextul reținerii de către procurori a președintelui CSJ, fostul ministru al Justiției Alexandru Tănase consideră că accederea lui Druță la șefia Curți a fost o mare greșeală în contextul în care el a ajuns să conducă CSJ, venind direct din prima instanță.
Exclusiv: Alexandru Tănase despre rolul lui Ion Druță în sistemul judecătoresc

Alexandru Tănase a declarat în studioul Sputnik Moldova că Druță nu trebuia să ajungă la șefia CSJ.

 ”Ce să zic eu de domnul Druță. Cred că el a făcut o mare greșeală că acceptat să meargă la Curtea Supremă de Justiție și cu atât mai mult să preia conducerea acestei instituții. Nu vreau să se supere, îl cunosc, însă nu știu dacă dumnealui era potrivit pentru această funcție. Altfel trebuia să arate ”tipajul” ăsta de judecător la șefia CSJ. Dacă breasla a decis că asta este fața care să-i reprezinte, n-au avut decât s-o facă. Nu mă refer la aspectul lui de integritate, ele sunt secundare, instanța să le demonstreze. Nu sunt procuror ca să-l includ pe domnul Druță într-un fișier sau altul”, a declarat Alexandru Tănase.

El a mai spus că este adversarul ideii de a transfera un judecător din prima instanță direct la CSJ, direct în funcția de președinte, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Druță.

„Este ceva anormal pentru că în cariera unui judecător trebuie să existe experiența unei activități și în cadrul unei Curți de Apel. Sper că viitorul președinte al CSJ va fi un judecător cu experiență”, a precizat Alexandru Tănase.

Procuratura Anticorupție  a anunțat reținerea pentru 72 de ore a președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, existând bănuiala rezonabilă de comiterea faptei de îmbogățire ilicită. Druță și-a depus demisia din funcția de Președintele al Curții Supreme de Justiție însă aceasta încă nu i-a fost acceptată deocamdată de către Consiliul Superior al Magistraturii.

 

Fluxul de știri
0