Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi reguli de fabricare: Electrocasnicele vor avea o viață mai lungă

Abonare
Firmele care produc electrocasnice vor fi obligate să fabrice electrocasnice cu o durată de viață mai lungă și să furnizeze piese de schimb timp de 10 ani.

CHIȘINĂU, 3 oct - Sputnik. Din 2021 firmele producătoare de aparatură casnică vor fi nevoite să fabrice electrocasnice cu o durată de viață mai lungă și să furnizeze piese de schimb timp de zece ani. 

Работа гипермаркета - Sputnik Moldova
Societate
Informație utilă pentru vânzători: Se schimbă aparatele de casă

Noile standarde europene se aplică pentru aparatura de iluminat, mașini de spălat, mașini de spălat vase și frigidere, scrie realitatea.net.  Cei care au susținut această modificare legislativă spun că celor care cumpără astfel de apraturi ar trebui să li se permită să cumpere piese de schimb și să-și repare propriile aparate. Dar producătorii sunt de părere că acest lucru ar ridica multe semne de întrebare cu privire la riscuri.

Regulile includ, de asemenea, dispoziții pentru eficientizarea energiei. Reglementările actuale sunt considerate depășite și asta pentru că doar 55 la sută dintre mașinile de spălat vândute în Uniunea Europeană au pe etichete date despre eficiența energetică maximă.

Fluxul de știri
0