Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Informație utilă pentru vânzători: Se schimbă aparatele de casă

© Sputnik / Александр Кряжев / Trecere la banca de fotografiiРабота гипермаркета
Работа гипермаркета - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Unele dispozitive electronice vor putea fi utilizate și pe post de mașini de casă și control.

CHIȘINĂU, 28 feb – Sputnik. Dispozitivele electronice care dispun de un program de aplicație dedicat și identificabil, vor fi acceptate cu funcții de mașini de casă și de control. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri.

Hotărârea are drept scop stabilirea normelor care vor reglementa efectuarea decontărilor în numerar prin diferite dispozitive electronice destinate pentru înregistrarea operațiunilor de casă.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Premieră absolută: Veniturile percepute de fisc, mai mari decât cele colectate de Vamă

Astfel, utilizarea diferitor dispozitive electronice va permite emiterea și transmiterea, în cazul prezentării până la momentul achitării de către plătitor a datelor privind numărul de telefon sau adresa electronică, a bonului de casă sau documentului fiscal în formă electronică la numărul de telefon sau adresa electronică prezentate.

Ministerul Finanțelor, în termen de o lună, va prezenta Guvernului pentru aprobare Conceptul tehnic al Sistemului informațional automatizat „Monitorizarea electronică a vânzărilor”, iar Comisia interdepartamentală pentru echipamentele de casă și de control va aproba, în termen de 6 luni, Cerințele tehnice față de echipamentele de casă și de control.

Totodată, până la darea în exploatare a Sistemului informațional automatizat „Monitorizarea electronică a vânzărilor” se pune în sarcina Serviciului Fiscal de Stat confecţionarea centralizată a sigiliilor de protecţie (sigiliul furnizorului şi sigiliul fiscal), care se vor folosi pentru sigilarea maşinilor de casă şi control și imprimantelor fiscale.

Fluxul de știri
0