Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce a declarat Igor Dodon la întâlnirea cu Federica Mogherini - Video

© Photo : Facebook / Dodon IgorПрезидент Молдовы Игорь Додон и верховный представитель ЕС по внешней политике и безопасности Федерика Могерини
Президент Молдовы Игорь Додон и верховный представитель ЕС по внешней политике и безопасности Федерика Могерини - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul vizitei sale în Republica Moldova, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de securitate, Federica Mogherini, s-a întâlnit și cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 3 oct – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit astăzi cu Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini. Despre aceasta șeful statului a anunțat pe pagina sa de Facebook.

Dodon a subliniat că Mogherini apreciază pozitiv dialogul deschis și pragmatic al președintelui Republicii Moldova în raport cu structurile europene.

„Am exprimat gratitudine UE pentru susținerea transferului pașnic a guvernării, care a avut loc în această vară, precum și pentru solidaritatea față de majoritatea parlamentară și Guvernul țării noastre în eforturile de realizare a celor mai importante reforme și în continuarea implementării Acordului de Asociere RM-UE”, menționează Igor Dodon.

Встреча министров иностранных дел России и Италии в Москве, Federica Mogherini - Sputnik Moldova
Politică
Federica Mogherini, la Chișinău: Sprijin financiar și politic

Totodată, cei doi oficiali consideră necesară continuarea parteneriatului strategic între Republica Moldova și Uniunea Europeană, deja cu noua componență a Comisiei Europene, care își va începe activitatea la 1 noiembrie curent.

Șeful statului a mai spus că va semna în zilele următoare un Decret privind conferirea unei distincții de stat a Republicii Moldova Înaltului reprezentant, la încheierea mandatului său în această funcție.

Fluxul de știri
0