Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gluma se îngroașă: Noi sechestre pe bunurile Air Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariСамолет
Самолет - Sputnik Moldova
Abonare
Automobile, imobile, dar și aeronave care aparțin Air Moldova au fost puse sub sechestru. Ce spun autoritățile despre activitatea companiei.

CHIȘINĂU, 3 oct – Sputnik. Bunuri în valoare de 670 de milioane de lei, care aparțin Î.S.„Air Moldova” au fost puse sub sechestru de Agenția pentru recuperarea bunurilor infracționale a Centrului Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție. Printre activele indisponibilizate sunt automobile, imobile, dar și două aeronave.

НЦБК  - Sputnik Moldova
Societate
Tranzacții fictive la Air Moldova: Sechestru de sute de milioane

Într-un comunicat de presă emis de CNA este precizat că „acțiunile s-au desfășurat în cadrul unui dosar de spălare de bani în proporții deosebit de mari din tranzacții fictive, care au condus la privatizarea „AIR Moldova”.

CNA menționează că activitatea economică a „Air Moldova” nu este afectată de acțiunile procesual-penale întreprinse pe dosar.

Amintim că, recent, autoritățile au aplicat sechestru pe capitalul statutar al ÎS "AIR Moldova" în valoare de  301,6 milioane de lei. Potrivit Centrului Național Anticorupție, decizia a fost luată pentru a evita riscurile de înstrăinare a patrimoniului companiei.

În prezent valoarea totală a bunurilor indisponibilizate în acest dosar este de aproximativ un miliard de lei.

Fluxul de știri
0