Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tranzacții fictive la Air Moldova: Sechestru de sute de milioane

© Sputnik / Miroslav RotariНЦБК
НЦБК  - Sputnik Moldova
Abonare
Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale (ARBI) a CNA şi Procuratura Anticorupţie au aplicat sechestru de peste 300 de milioane de lei asupra capitalului statutar al ÎS ”Air Moldova”.

CHIȘINĂU, 23 sept - Sputnik. Autoritățile au aplicat sechestru pe capitalul statutar al ÎS "AIR Moldova" în valoare de  301,6 milioane de lei. Potrivit Centrului Național Anticorupție, decizia a fost luată pentru a evita riscurile de înstrăinare a patrimoniului companiei.

”În fapt, este vorba despre un şir de tranzacţii fictive, care au condus la privatizarea companiei aeriene”, precizează instituția printr-un comunicat.

Avion - Sputnik Moldova
Comisia de anchetă: Detalii privind concesionarea Aeroportului și privatizarea Air Moldova

CNA precizează că Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale (ARBI) a efectuat investigaţii financiare paralele în baza delegaţiilor procurorilor pe un şir de dosare penale care au vizat infracţiuni de corupţie, trafic de persoane, circulaţie ilegală de droguri, evaziune fiscală, delapidări de fonduri.

În perioada de referinţă, ARBI a indisponibilizat bunuri în valoare de cca 1,8 miliarde de lei.

ARBI este o subdiviziune autonomă a CNA în atribuţiile căreia intră efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale, precum şi negocierea repatrierii bunurilor infracţionale.

Fluxul de știri
0