Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deputat: Ce riscă studentele de la Medicină care au agresat o mamă în cartierul Telecentru

© Sputnik / Miroslav RotariAdrian Lebedinschi
Adrian Lebedinschi   - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comisiei parlamentare cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, deputatul Adrian Lebedinschi, declară că studentele de origine arabă care au bătut o mamă în plină stradă riscă condamnare penală și expulzarea din țară.
Deputat: Ce riscă studentele de la Medicină care au agresat o mamă în cartierul Telecentru

Cele patru studente de origine arabă care au bătut o mamă în plină stradă au fost exmatriculate de la Universitatea de Medicină din Chişinău. Decizia a fost luată de către conducerea Universităţii.

Люди в городе - Sputnik Moldova
Societate
Mamă bătută în Capitală, în fața fiicei minore, de un grup de arăboaice - Video

Depuatul Adrian Lebedinschi spune că și organele de drept trebuie să sancționeze astfel de persoane.

„Nu este vorba de aplicarea selectivă a legislației penale pentru anumite persoane, s-ar putea întâmpla și invers când un cetățean al Moldovei ar agresa persoane străine. Urmează să aplicăm aceleași sancțiuni. Consider că trebuie de reacționat destul de dur, pentru că există aceste colectivități în mai multe universități și ei ar trebui să înțeleagă că legislația Republica Moldova trebuie respectată de toți, indiferent de viziunile politice sau religioase”, a declarat deputatul.

Lebedinschi mai spune că la ora actuală aceste persoane cad sub incidența Codului Penal, iar ca o măsură complementară ar putea să fie expulzate.

„După ce își vor ispăși pedeapsa, Birul Migrațiune și Azil ar putea să aplice inclusiv expulzarea din țară, ca o măsură complementară pe un termen de până la 10 ani”, a precizat Adrian Lebedinschi.

Amintim că o mamă care mergea pe o stradă din Chişinău ziua în amiaza mare, de mână cu fetiţa ei de trei ani, a fost lovită cu putere de către mai multe tinere.

Fluxul de știri
0