Pavlovschi spune că la această etapă este nevoie în continuare de un dialog între puterea executivă și cea judecătorească.
„Faptul că judecătorii s-au întrunit și au început să vorbească cu o singură voce este unul pozitiv. Totodată, Adunarea Generală a Judecătorilor a pășit cu stângul. Deciziile pe care le-au luat au fost nule în raport cu mandatul CSM. A fost invocată pierderea încrederii, însă așa temei nu este prevăzut de legislație. Această adunare n-a produs efecte juridice”, a precizat Pavlovschi.
El mai afirmă că în cadrul acelei ședințe nu s-a văzut o poziție clară cum văd judecătorii problemele din sistem și totul s-a redus doar la problema revocării membrilor CSM.
„S-a creat impresia că o bună parte din cei care au convocat acea adunare, se tem pentru soarta lor și vor să promoveze alți judecători la CSM, care să nu accepte demersurile procurorului general privind atragerea la răspundere penală a unor judecători. Așa și nu am auzit care sunt problemele din sistem, care sunt obstacolele care împiedică breasla de judecători să aplice corect legislația. Consider că este nevoie de un dialog în continuare între puterea executivă și cea judecătorească”, a mai spus Stanislav Pavlovschi.
Recent, cinci membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, revocați din funcții în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor, au depus o contestație la Comisia specială a Adunării, menționând că Hotărârea Adunării ar fi lovită de nulitate absolută.
Autor: Eduard Maciac