Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Serafim Urechean: M-au vândut ca pe o prostituată – La ce se referă

© SputnikSerafim Urecheanu
Serafim Urecheanu - Sputnik Moldova
Abonare
Serafim Urechean a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că Vladimir Filat, Mihai Ghimpu și Marian Lupu l-au trădat și au făcut tot posibilul ca să-l elimine din politica moldovenească.

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. Fostul lider al Partidului Alianța Moldova Noastră, Serafim Urechean, a vorbit într-un interviu despre modul în care a fost trădat de fostul premier Vladimir Filat, de Mihai Ghimpu și Marian Lupu. Declarațiile au fost făcute pentru cotidianul.md.  

”M-au trădat! M-au vândut! Ca pe o prostituată m-au vândut!”, a declarat Serafim Urechean.

Acesta s-a referit la modalitatea prin care a fost înlăturat partidul pe care îl reprezintă de pe scena politică. El a subliniat că în politica moldovenească nu poți să reziști dacă nu ai destule resurse financiare.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Societate
A luat milioane: Serafim Urechean, despre acuzațiile lui Filat

„Ca să reziști în politica moldovenească trebuie să furi, ca să ai bani. Eu bani nu aveam. A fost adoptată acea lege despre finanțarea partidelor, dar la inițiativa fostului premier (Filat) – ei văzând că în 2007 Alianța Moldova Noastră avea jumătate din președinții de raioane, 250 de primari și 2500 de consilieri, și în baza acelei legi ne-ar fi revenit o sumă destul de mare, care ar fi fost suficientă pentru finanțarea partidului – cei trei „subiecți ai neamului” au uneltit, ca în „Miorița”, și au suspendat temporar acea lege, ca nu cumva AMN să reziste”, a mai precizat Urecheanu.

Urecheanu s-a referit și la acuzațiile potrivit cărora i-ar fi vândut lui Plahotniuc funcția de procuror general. El a spus că acestea sunt „aberații prostești”.

Fluxul de știri
0