Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procuratura: Stația de epurare din Chișinău a adus prejudicii de milioane mediului

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание Генеральной прокуратуры Молдавии
Здание Генеральной прокуратуры Молдавии - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Procuratura Generală: poluarea aerului din Capitală, fenomen generat de încălcarea procesului tehnologic la Stația de epurare a municipiului Chișinău.

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. Procuratura Generală a pornit cauza penală pe faptul poluării apei și aerului în municipiul Chișinău, cât și pe faptul gestionării incorecte a mijloacelor financiare, ceea ce a adus prejudicii de circa 70 de milioane lei. Dosarul a fost intentat astăzi, 2 octombrie, după un șir de investigații preliminare și în baza constatărilor specialiștilor.

Râul Bâc - Sputnik Moldova
Societate
Nimeni nu răspunde de mirosul insuportabil din Chișinău

”Procurorii au scos la iveală că poluarea aerului din municipiul Chișinău și apei râului Bâc se datorează faptului că nu a fost respectat procesul tehnologic la Stația de epurare a municipiului Chișinău. Drept urmare, prejudiciile cauzate mediului înconjurător în rezultatul încălcării legislației constituie 39.616.661,54 de lei”, se menționează într-un comunicat emis de Procuratura Generală.

Potrivit procurorilor, aceste prejudicii se adaugă la cele cauzate de factorii de decizie ai SA ,,Apă-Canal Chișinău”, care se datorează infracțiunii de abuz în serviciu admise de către aceștia. Procurorii au depistat neconformități incompatibile cu legea privind gestiunea mijloacelor financiare, investite pentru întreținerea procesului tehnologic de tratare a apelor uzate. Prin urmare, aici prejudiciul se cifrează la suma de 30.365.000 lei.

Fluxul de știri
0