Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Demisii misterioase la Apă-Canal Chișinău - precizări importante

© Sputnik / Miroslav Rotariапэ-канал
апэ-канал  - Sputnik Moldova
Abonare
Imediat după ce Procuratura Generală a dispus pornirea cauzei penale pe faptul poluării apei și aerului în municipiul Chișinău, au apărut informații privind demisia directorului Apă-Canal Chișinău.

CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. Directorul general al Apă-Canal Chișinău Valeriu Meșca și șeful stației de epurare, Alexandru Vișnevschi și-ar fi dat demisia. Cel puțin asta reiese dintr-o postare plasată pe pagina oficială de Facebook a întreprinderii „Apă-Canal Chișinău”.

„S.A Apă-Canal Chișinău rămâne fără conducere. Valeriu Meșca și-a dat demisia. Concomitent și-au prezentat demisia din funcție șeful Stației de Epurare, Alexandru Vișnevschi, șeful Unității de Implementare a Proiectelor, Natalia Lipca, dar și alți specialiști ai întreprinderii”, este precizat în postare.

Este interesant că informația a apărut pe pagina de Facebook de două ori, dar de fiecare dată a fost ștearsă aproape imediat. Contactat de Sputnik Moldova, serviciul de presă al „Apă-Canal Chișinău” a declarat că nu poate confirma mesajul apărut pe Facebook și a rugat să revenim cu un apel. Ulterior, reprezentanta serviciului de presă Nadejda Fotescu a declarat pentru Sputnik că informația postată este falsă, menționând că va reveni cu un apel în cazul în care vor exista alte informații.

© PhotoDeclarația Apă-Canal Chișinău
Declarația Apă-Canal Chișinău - Sputnik Moldova
1/3
Declarația Apă-Canal Chișinău
© PhotoDeclarația Apă-Canal Chișinău
Declarația Apă-Canal Chișinău - Sputnik Moldova
2/3
Declarația Apă-Canal Chișinău
© PhotoDeclarația Apă-Canal Chișinău
Declarația Apă-Canal Chișinău - Sputnik Moldova
3/3
Declarația Apă-Canal Chișinău
1/3
Declarația Apă-Canal Chișinău
2/3
Declarația Apă-Canal Chișinău
3/3
Declarația Apă-Canal Chișinău

 

Totodată, din mesajul apărut și pe care echipa noastră a reușit să-l salveze, se vede că plecarea din funcții a persoanelor respective a fost anunțată astăzi, 2 octombrie, în cadrul unei reuniuni a șefilor de departamente ale furnizorului de apă. Demisiile, după cum se explică în mesaj, trebuie să fie încă aprobate în cadrul adunării generale.

râul Bâc река Бык - Sputnik Moldova
Societate
Premierul Maia Sandu i-a pus gând rău directorului Apă-Canal: De ce pute în Capitală

Amintim că astăzi Procuratura Generală a pornit urmărire penală pentru faptele de poluare a apei și a aerului în municipiul Chișinău, precum și gestionarea necorespunzătoare a resurselor financiare, soldând cu daune de 70 de milioane de lei.

”Procurorii au scos la iveală că poluarea aerului din municipiul Chișinău și apei râului Bâc se datorează faptului că nu a fost respectat procesul tehnologic la Stația de epurare a municipiului Chișinău. Drept urmare, prejudiciile cauzate mediului înconjurător în rezultatul încălcării legislației constituie 39.616.661,54 de lei”, se menționează într-un comunicat emis de Procuratura Generală.

Anterior, Societatea pe Acțiuni „Apă-Canal Chişinău” a explicat că, potrivit investigațiilor efectuate în laboratoarele Institutului de Chimie ale Academiei de Ştiințe a Moldovei, cauza apariției culorii albe-opalescente a apelor uzate este concentrația mare a hidrogenului sulfurat, dar şi a ”sulfurilor din apa din decantorul nr. 8 şi după decantor”.

Fluxul de știri
0