Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O nouă furtună în Blocul ACUM: Nemulțumirea unui deputat - Video

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание парламента 18 июня
Заседание парламента 18 июня - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Iurie Reniță, președintele Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană, s-a declarat decepționat de unele aspecte din activitatea Blocului ACUM și de activitatea ministrului de Externe.

CHIȘINĂU, 01 oct – Sputnik. Deputatul Iurie Reniță a criticat activitatea Blocului ACUM, din care face parte, marți, 1 octombrie, în cadrul unui briefing, declarându-se nemulțumit de modul în care formațiunea gestionează unele aspecte ale politicii interne și externe. 

Deputatul a spus că deocamdată nu va părăsi formațiunea, dar dacă „decepțiile” sale nu vor fi luate în considerare, „după 20 octombrie”, adică după alegerile locale, este posibil să ia „o decizie finală”.

 

Fostul ambasador Iurie Reniță, care este președintele Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană, a criticat în special activitatea ministrului de Externe, Nicu Popescu. Între altele, deputatul s-a arătat nemulțumit de faptul că șeful Externelor a utilizat sintagma „războiul civil din 1992” în cadrul vizitei la Moscova din 11 septembrie.

Întrevederea dintre Nicolae Popescu și Serghei Lavrov  - Sputnik Moldova
Politică
Bilanțul întrevederii dintre Popescu și Lavrov: Iată despre ce au discutat

Deputatul a declarat că este de acord în mare măsură cu criticile formulate de deputații ACUM Lilian Carp și Octavian Țîcu, cel de-al doilea declarându-se deputat neafiliat în cadrul Blocului ACUM.

La briefing, Iurie Reniță a reamintit că, spre deosebire de majoritatea colegilor săi din ACUM, a fost împotriva alegerii socialistei Zinaida Greceanîi în funcția de președinte al Parlamentului, el nevotând pentru aceasta.  

Iurie Reniță a devenit deputat după ce a câștigat alegerile din februarie 2019 într-o circumscripție din Chișinău, candidând din partea Blocului ACUM.

Fluxul de știri
0