Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bilanțul întrevederii dintre Popescu și Lavrov: Iată despre ce au discutat

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaÎntrevederea dintre Nicolae Popescu și Serghei Lavrov
Întrevederea dintre Nicolae Popescu și Serghei Lavrov  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicolae Popescu, a făcut bilanțul întrevederii oficiale pe care a avut-o cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 11 sept - Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicolae Popescu, a postat pe pagina sa de Facebook un text în care face bilanțul întrevederii cu omologul său rus, Serghei Lavrov. El a spus că a abordat cu Lavrov modalitățile de normalizare a dialogului interguvernamental.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Declarație: Serghei Lavrov: „Suntem politicoși, dar asta nu înseamnă că vom face cedări”

”Am remarcat importanța pașilor coordonați în direcția intensificării relaţiilor comercial-economice bilaterale și valorificării potențialului existent în acest sens. Am menţionat că ne dorim relansarea deplină a relaţiilor economice şi eliminarea tuturor barierelor existente în raporturile economice dintre ţările noastre. Am reiterat totodată că semnarea Acordului de Asociere RM-UE, care include şi Zona de Liber Schimb, nu este în contradicţie cu Zona de Liber Schimb în cadrul CSI”, a precizat Nicolae Popescu pe Facebook. 

În context, oficialul țării noastre și-a exprimat speranța că ședință de la Chișinău a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică va constitui o platformă bună pentru identificarea unor modalități concrete de depășire a problemelor acumulate, care împiedică dezvoltarea comerțului bilateral.

Un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit problemele cu care se confruntă cetățenii noștri, legate, în special, de lipsa unui acord de protecție socială cu Federația Rusă.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu a vorbit despre vizita pe care trebuie să o efectueze la Moscova

La fel, cei doi au discutat și despre posibilitățile de reducere a costurilor de roaming între țările noastre.

”Referitor la problematica reglementării transnistrene și rolul Federaţiei Ruse, ca stat mediator în acest proces, am reiterat prioritatea retragerii trupelor ruse dislocate în regiunea transnistreană, prezența cărora, pe teritoriul Republicii Moldova, contravine principiului neutralității stipulat în Constituția țării”, a mai precizat Popescu pe Facebook. 

Nicolae Popescu a salutat disponibilitatea Federaţiei Ruse de a relansa dialogul privind retragerea și distrugerea munițiilor stocate în depozitul militar de la Cobasna din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. 

Fluxul de știri
0