Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Volnițchi, despre alegerile din Chișinău: Lupta nu se va duce între Ceban și Năstase, ci..

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Volnițchi
Igor Volnițchi - Sputnik Moldova
Abonare
Campaniile electorale ale lui Ion Ceban și Andrei Năstase, sub lupa publicistului Igor Volnițchi. La ce strategii apelează cei doi.
Volnițchi, despre alegerile din Chișinău: Lupta nu se va duce între Ceban și Năstase, ci..

19 candidați au fost înscriși în cursa electorală pentru Primăria Chișinău. Atât sondajele, cât și mai mulți experți în domeniu se artă convinși că, în turul doi, lupta pentru cârma Chișinăului se va da între Andrei Năstase și Ion Ceban. De aceeași părere este și publicistul Igor Volnițchi, care a făcut o analiză a campaniilor electorale ale celor doi candidați.

„Din ceea ce observ eu, Dl Ceban încearcă să se poziționeze ca un candidat care cunoaște în profunzime problemele Chișinăului și are soluții pentru ele. Ion Ceban înțelege foarte bine că trebuie să schimbe strategia reieșind din toate campaniile electorale ale candidaților de stânga de până acum din Capitală, care au pus accent pe geopolitică”, spune analistul politic, Igor Volnițchi.

Alta este însă strategia candidatului PPDA, Andrei Năstase.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Societate
Sondaj: Ion Ceban și Andrei Năstase vor trece în turul doi

„De partea cealaltă, Andrei Năstase înțelege perfect care este tactica lui Ion Ceban și vedem că el încearcă să promoveze, de rând cu oferta sa profesionistă, și unele accente strict geopolitice. Andrei Năstase înțelege că, fără factorul geopolitic, șansele sale de a învinge sunt minime, plus că are problema electoratului unionist”, adaugă Igor Volnițchi.

Cert este că Ion Ceban este foarte bine poziționat în primul tur de scrutin, iar în al doilea tur lupta nu se va duce între cei doi candidați, ci între factorul profesionist și cel geopolitic, spune comentatorul politic.

„În primul tur, rezultatele sunt previzibile. Ion Ceban se va poziționa mai bine decât Andrei Năstase din contul acelei mobilizări exemplare a electoratului de stânga. Acum lupta nu se va duce între Ion Ceban și Andrei Năstase, lupta se va duce între principiul geopolitic și principiul profesionist. Va reuși să se impună principiul profesionist, primar va deveni Ion Ceban, iar dacă va reuși să se impună principiul geopolitic, primar va deveni Andrei Năstase”, adaugă Igor Volnițchi.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0