Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Start concursului pentru finanțarea proiectelor cinematografice: Iată care sunt condițiile

© Sputnik / Miroslav RotariValeriu Jereghi
Valeriu Jereghi - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi a fost dat startul celei de-a patra sesiuni de finanțare din partea statului pentru noile proiecte cinematografice naționale.
Start concursului pentru finanțarea proiectelor cinematografice! Iată care sunt condițiile

Centru Național de Cinematografie al Republicii Moldova lansează concursul pentru finanțarea proiectelor cinematografice, sesiunea 2019. Dosarele pentru concursul proiectelor cinematografice se depun la Secretariatul tehnic al concursului.

Valeriu Jereghi - Sputnik Moldova
Horror în Moldova: În 2019 cinematografia moldovenească va proiecta un film de groază

Totodată, se recepționează dosarele pentru finanțarea altor genuri de activitate din domeniul cinematografiei, procedură ce se va încadra în termenii exercițiului financiar pentru anul curent.

"Sunt multe scene bazate pe propriile istorii din viață, care merită a fi ecranizate. Credem că în acest an vom avea mai multe dosare și vom alege doar câteva dintre ele. Aceasta este o oportunitate foarte bună pentru doritorii de a realiza un film", a declarat directorul Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova, scenaristul și regizorul de film, Valeriu Jereghi.

Perioada de depunere a dosarelor este stabilită în perioada: 1 octombrie-15 octombrie 2019, inclusiv. Proiectele prezentate după data limită nu vor fi admise în concurs.

Căror cerințe trebuie să corespundă dosarele depuse și care este mărimea finanțării pentru un proiect cinematografic aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0