Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția Universității de Medicină la cazul studentelor de origine arabă

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди в городе
Люди в городе - Sputnik Moldova
Abonare
Universitatea de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemițanu" a venit cu o reacție la incidentul în care au fost implicate două studente de origine arabă. Iată ce spune instituția.

CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Universitatea de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu" informează cu referire la incidentul din 23 septembrie curent, în care au fost implicate două studente de origine arabă, că acest caz a fost discutat la ședințele Consiliului Facultății de Medicină nr.2 și a rectoratului, în prezența studentelor vizate, ”care au dat explicații în scris referitor la cazul de conflict”.

Люди в городе - Sputnik Moldova
Societate
Mamă bătută în Capitală, în fața fiicei minore, de un grup de arăboaice - Video

”Totodată, vă informăm că, astăzi, Decanatul Facultății de Medicini nr. 2 a organizat o ședință, cu participarea tuturor studenților internaționali, unde au fost discutate, repetat, normele de comportament ale acestora atât în cadrul instituției, cât și în spațiile publice”, Menționează Universitatea într-un comunicat.

Pe acest caz urmează să se pronunțe Comitetul de etică, in cadrul unei ședințe la care studentele respective vor fi audiate din nou. Concluzia Comitetului de etică, dar și rezultatul anchetei vor fi anunțate ulterior, a subliniat instituția.

Amintim că o femeie care trecea pe stradă împreună cu fiica ei de trei ani a fost agresată violent de către un grup de studente de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu", care vorbeau în limba arabă. Cazul care a avut loc pe 23 septembrie curent a fost confirmat de Poliția Capitalei.

Fluxul de știri
0